Call us in Brazil (price of a local call in your country) +55 21 4042-7201 nl info@mauriciotravels.com

Vakantie Brazilie

Brazilië

Brazilië, officieel de Federale Republiek van Brazilië (Portugees: República Federativa do Brasil; IPA: [ bɾaˈziw]), is een land in Zuid-Amerika grenzend aan Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Venezuela, Colombia, Peru, Bolivia, Paraguay, Argentinië, Uruguay en de Atlantische Oceaan. Brazilië is met zijn 8,5 miljoen vierkante kilometer het grootste land van Zuid-Amerika, het beslaat bijna de helft van dit continent, en tevens van het zuidelijk halfrond. Het is bovendien het op vier na grootste land ter wereld, alleen Rusland, Canada, de Verenigde Staten en China zijn groter. Brazilië telt ongeveer 50.000 km bevaarbare waterwegen en 37 grote havens, waarvan die van Santos de grootste algemene haven is. Hier werd in 2012 zo’n 90 miljoen ton aan lading verwerkt, waarvan ongeveer een derde containers.[24] Twee havens die specifiek zijn ingericht voor de overslag van ijzererts zijn net groter, allebei met een jaarlijkse overslag van ruim 100 miljoen ton.[24] Dit zijn Porto de Tubarão in Espírito Santo en Ponta da Madeira in de noord-Braziliaanse deelstaat Maranhão. In totaal werd 900 miljoen ton in de Braziliaanse havens verwerkt in 2012. Havens zijn onder andere te vinden in Belém, Fortaleza, Ilhéus, Imbituba, Manaus, Paranaguá, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Rio Grande, Salvador, São Sebastião, Vitória en Itajaí.

Brazilianen zeggen vaak dat ze leven in een continent in plaats van in een land. Het is een verschoonbare overdrijving. De landmassa is groter dan de Verenigde Staten, als we Alaska uitsluiten; de reis van Recife in het oosten van de westelijke grens met Peru is langer dan die van Londen naar Moskou, en de afstand tussen de noordelijke en zuidelijke grens is ongeveer dezelfde als die tussen New York en Los Angeles. Brazilië heeft geen bergen die te vergelijken zijn met de Andes buren, maar in alle andere opzichten is het een mooie – en culturele – variant, wat u eigenlijk kan verwachten van zo een groot land.

Ondanks de immense uitgestrektheid van het binnenland ( ongeveer twee derde van de bevolking van Brazilië ) wonen er in de buurt van de kust meer dan de helft Brazilianen dan in de steden of in de Amazone. Met Rio de Janeiro en São Paulo, heeft Brazilië twee van ’s werelds grootste metropolen, en tien andere steden hebben meer dan 1 miljoen inwoners.

Andere Zuid-Amerikanen beschouwen Brazilianen als een ras apart, de taal is Portugees en heeft veel te maken met het Spaans, maar Spaans sprekende zullen het vaak niet begrijpen. In het uiterste zuiden heeft de Duitse en Oost-Europese immigratie onderscheidend sporen achtergelaten; São Paulo heeft ’s werelds grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. slavernij vind je er ook nog steeds bij een groot deel van de Afro-Braziliaanse bevolking geconcentreerd in Rio, Salvador en São Luís. Dit terwijl de Indiase invloed nog steeds zeer zichtbaar is in het Amazonegebied. De Italiaanse en Portugese immigratie is zo groot, dat de invloed ervan wordt gevoeld over het hele land.

Brazilië is een land van diepe economische tegenstellingen. Na oorlogse industrialisatie maakte van het land één van de tien grootste economieën in de wereld van de jaren 1990. Het is in snel tempo ’s werelds grootste exporteur van agrarische producten geworden. De steden in Brazilie zijn bezaaid met favela’s, de sloppenwijken die plaatsvinden rond de wolkenkrabbers, er zijn grote regionale verschillen, ook: Brazilianen spreken van “Zwitserland” in het Zuiden, gericht op as Rio-São Paulo, en over “India” erboven. Brazilië heeft een enorme natuurlijke rijkdom, maar de exploitatie ervan is minder dan het zou moeten. Geïnstitutionaliseerde corruptie, een opgeblazen en inefficiënte publieke sector en de terughoudendheid van het land brengen de comfortabele levensstijl in gevaar. Deze problemen, overschaduwen echter niet het dagelijks leven in Brazilië, en heeft geen invloed op het toerisme. Brazilie is een prachtig land om naar toe te reizen, denk maar aan het het jaarlijkse Carnaval, maar daarnaast is er ook een bruisend nachtleven het hele jaar door. Brazilië beschikt ook over fantastische stranden, een cultuur om u tegen te zeggen, prachtige muziek en dans, rijke regionale keukens en de meest relaxte en tolerante houding ten opzichte van seksualiteit – homo en hetero – die u overal in Zuid-Amerika zult vinden.

Amazon rivierboten

In het Amazonegebied, zijn de rivieren de belangrijkste snelwegen, de Amazone zelf is bevaarbaar voor zeeschepen ter westen van Iquitos in Peru tot  bijna 3000 km stroomopwaarts van Belém.

In alle grote steden langs de rivier van de Amazone – met name Belém, Manaus en Santarém  zijn er hidroviárias een boottocht op de Amazone rivier  is een fascinerende ervaring… Op grotere schepen, zijn er een mogelijkheden om te slapen; in het algemeen is het beter om een cabine of hut te nemen of te kiezen voor een primeiro (eerste klasse) in plaats van te gaan  slapen in een hangmat op het dek. Segundo (tweede klas) is meestal een hangmat in de ruimte van het onderste dek of machinekamer. Houten boten zijn veel comfortabeler dan metaal, maar meestal langzamer.

Het aanbod van vervoer per boot in de Amazone loopt van luxe toeristische boten en grote drie-niveau rivierboten tot kleinere één- of twee-niveau boten . De meest populaire route is de Belém-Manaus reis, die 4-6 dagen duurt. (bij ons te boeken)

 

Goreux en Louis krijgen pak rammel van Brazilië: 7-1

Na een teleurstellende eerste wedstrijd tegen Ecuador (0-0) heeft Brazilië woensdag tegen Haïti voor een doelpuntenregen gezorgd. De ploeg van Carlos Dunga won de tweede groepswedstrijd in de Copa América met 7-1.

Vakantie Brazilie

Tijdens je vakantie in Brazilië kun je 3 tijdzones meemaken. Brazilië is groter dan geheel Europa en strekt zich uit van noord naar zuid met een afstand van meer dan 7.492 km. Brazilië is daarmee een uiterst gevarieerd land voor een vakantie. Brazilië heeft enorm veel te bieden, een aantal highlights zijn; de watervallen van Foz do Iguaçu, Rio de Janeiro, bruisende stad met de wereldberoemde Copacabana, het Amazone-gebied, Olinda en Recife, met Nederlandse invloeden en natuurlijk de beste stranden ter wereld in Natal en João Pessoa. Waar je ook bent, de Braziliaanse bevolking is overal even vrolijk, vriendelijk en enthousiast. Je komt met de Braziliaan in contact op straat, in het café of op het strand. Het geeft de vakantie in Brazilië iets unieks, iets extra´s, iets swingends, iets waar je keer op keer voor terug wilt komen.